Despre îngeri... O recucerire a realului-imaginar





Artista Alina-P. Mardare va invita in perioada 20 - 30 decembrie 2013 la expozitia de pictura intitulata "Despre ingeri... O recucerire a realului-imaginar ".

Expoziția, găzduită de Galeria Theodor Pallady de pe strada Alexandru Lăpușneanu din Iași (România), va avea vernisajul și dineul luni, 23 decembrie, de la ora 17:00.

Prezintă: criticul de artă Petru Bejan
 Harta locatiei aici: http://binged.it/1bZzrDp


Afișul îl puteți găsi și aici

Update: Perioada expozitiei s-a prelungit pana in 10 ianuarie 2014  când picturile vor fi date jos de pe simeze si artista va preda cheia galeriei. Programul oficial al galeriei incepe pe 6 ianuarie 2014 cele mai plauzibile ore de vizita fiind 10-15.

 

Despre îngeri... O recucerire a realului-imaginar

Statement sau Cuvântul artistului:
  Imaginile ce le veți vedea parafrazate în expoziție sunt cu siguranță clișee pe retina cotidiană, indiferent că provin dintre fotografiile personale sau din marea colecție web.
Am însă speranța că nu veți privi la fel și modalitatea mea de a le prezenta cu o tehnică ce doresc să consider că mi-am însușit-o, deși mă regăsesc într-o continuă perfecționare.
Este vorba despre o recucerire a realității prin transpunerea simbolului fragil al îngerului, care poate părea totodată facil în contextul zilelor noastre tot mai dominate de demonul noilor tehnologii.
Pe parcursul acestui proiect m-am lăsat în voie, furată de experimentarea tehnicilor artistice și dacă am pornit la drum cu mixaje de acrilice, grafit, cărbune și pastel pe dimensiuni mari, iată că am încheiat hotărât cu acuarela pe suprafețe tot mai domolite și căutate anumit în rame.
Haideți să vă vorbesc în imagini despre îngeri învăluiți de atmosfera albastră a sărbătorilor de iarnă...


Un Update la Statement sau Cuvântul artistului:
Ma gândesc serios să schimb titlul evenimentului. Adică a doua parte a titlului. În loc de "Despre îngeri... O recucerire a realului-imaginar" să apară "Despre îngeri... Frânturi de poveste...". Fiindcă până la urmă este vorba despre o poveste în tot acest proiect, povestea mea pe care o "rostesc în imagini". Așa cum a facut și Arghezi cu florile de mucegai eu am luat niște clișee pe care le-am introdus și le-am metamorfozat într-o poveste. Și am să o rostesc în public timp de zece zile în preajma Anului Nou și în Ajunul Craciunului... :)

Update la Statement sau Cuvântul artistului:
Am schimbat afișul!
Titlul a rămas același chiar dacă e mai puțin poetic decât aș fi vrut inițial. Până la urmă vizitând expoziția veți pendula între două lumi la fel de reale ca și existența ființelor vii de pe acest pământ cu deosebirea că o lume se desfășoară în cadrul cotidianului imediat și material în timp ce a doua lume există în inimile noastre, în viziunile noastre, în rugăciunile noastre, în reveriile noastre, în mintea umană (conștient și subconștient).
  

Comments